Als de meeste mensen aan spiegels denken, denken ze aan het typische gebruik van een spiegel – om te zien hoe je eruit ziet. Spiegels hebben echter nog veel andere toepassingen die je huis functioneler en mooier kunnen maken. Hier zijn zes manieren om spiegels in je huis te gebruiken.

1. Decoratieve spiegel

Spiegels zijn een geweldige manier om stijl en decoratie aan je huis toe te voegen. Ze zijn er in verschillende maten, vormen, kleuren, texturen en patronen, die je kunnen helpen de bestaande inrichting van je huis te verbeteren of te accentueren. Een kleine decoratieve spiegel die boven een tafel of aanrecht geplaatst is, kan voor praktische doeleinden gebruikt worden, zoals het controleren van je uiterlijk voor je het huis verlaat, maar ook groter doen lijken door het licht van de muur erachter weg te weerkaatsen

2. Spiegels op vloerlengte

Spiegels van vloerlengte zijn perfect om kamers groter te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn – vooral als er geen raam in de kamer is. Plaats ze schuin tegenover elkaar, zodat je twee reflecties krijgt in plaats van slechts één – zo creëer je een oneindigeeffect. Spiegels over de vloer zijn een noodzaak voor een slaapkamer, vooral als de kamer aan de donkere kant is – je kunt er bedwantsen of huidirritaties mee opsporen terwijl je je ervoor aankleedt.

3. Spiegel in de badkamer

Badkamers hoeven niet meer zonder spiegels te zijn! Spiegeltegels kunnen stijl geven en het licht in een kamer weerkaatsen, waardoor die helderder en ruimtelijker lijkt. Je kunt ook glazen badkamerkasten met spiegeldeuren gebruiken om een kleine ruimte te helpen openen door licht van buiten te weerkaatsen. Spiegels werken goed in badkamers omdat ze de neiging hebben minder te stomen dan andere soorten spiegels, waardoor ze minder kans lopen beschadigd te raken door vochtigheid of waterschade

4. Gebruik een drieluik

Triptych spiegels zijn een leuke manier om interesse en diepte aan een kamer toe te voegen. Ze werken het best als een statement stuk, of als je een open plattegrond hebt, kunnen ze helpen verschillende gebieden in dezelfde kamer af te bakenen. Deze soorten spiegels zien er vanuit elke hoek goed uit omdat er geen specifiek brandpunt is – in plaats daarvan trekt alles je aandacht.

5. Gebruik spiegeltegels

Spiegeltegels zijn een andere mooie optie om stijl en lichtreflectie aan muren toe te voegen zonder al te veel geld uit te geven aan volwaardige spiegels . Je kunt ze verticaal of horizontaal gebruiken, afhankelijk van waar je de weerspiegeling wilt zien – denk er alleen aan dat horizontale lijnen de neiging hebben dingen hoger te doen lijken dan ze in werkelijkheid zijn, dus plaats ze voorzichtig! Probeer voor extra flair verschillende vormen en maten te gebruiken vanspiegeltegels.

6. Salontafel spiegel

Salontafel spiegels zijn een mooie manier om je woonkamer groter te laten lijken zonder extra ruimte in te nemen, want ze zitten bovenop de tafel voor je bank . Dit soort spiegels kan je ook helpen zien wat er achter of naast je gebeurt als er geen muur in de buurt is – ideaal voor feestjes! Als alternatief kun je een grote spiegel in je woonkamer gebruiken in plaats van een salontafel, als hij breed genoeg is om mensen niet het zicht te belemmeren terwijl ze zitten.