Bittere koude of stralende zon? Van buitenschilderijen kun je het altijd warm krijgen. Buitenschilderijen vormen prachtige tuindecoratie waar je vier seizoenen lang van kunt genieten

De flexibiliteit van een buitenschilderij

Buitenschilderijen zie je de laatste jaren meer en meer opduiken. Logisch, ze vormen een betaalbaar en veel flexibeler alternatief voor traditionele schilderijen. Kunstzinnige schilderijen kunnen zeer mooi zijn, maar ze komen in een vaste afmeting en vaak zijn ze pittig qua prijs. Koop je een buitenschilderij, dan haal je een veel voordeliger alternatief in je tuin dat steeds past. Een buitenschilderij bestel je immers op maat. Je kunt zelf de afmetingen bepalen en online ingeven, waarna het buitenschilderij op maat wordt gedrukt. Ideaal als je op zoek bent naar een specifiek formaat om de ruimte te vullen die beschikbaar is. 

Buitenschilderijen gaan jaren mee

Maar buitenschilderijen hebben nog bijkomende troeven. Zo vergt een buitenschilderij amper onderhoud. Bij een schilderij moet de nodige voorzichtigheid aan de dag gelegd worden, maar een buitenschilderij kan tegen een stootje. Opspannen is niet nodig en in principe gaat een buitenschilderij makkelijk 20 jaar mee. Een bijzondere coating en de hedendaagse druktechniek zorgen ervoor dat het buitenschilderij UV-bestendig is en zonlicht geen impact heeft op de kleuren. 

Keuze uit duizenden foto’s of upload je eigen foto 

Daarnaast kies je ook zelf de afbeelding die je wil. Op heel wat websites heb je de keuze uit duizenden foto’s voor op je buitenschilderij. Van een doorkijkje tot een woest berglandschap of strand: alles kan. 

Wil je een exclusiever buitenschilderij? Stuur dan zelf je foto door. De kwaliteit is even hoog, maar je beschikt wel over een uniek werk. De prijs? Die blijft in principe gelijk. Let er wel op dat de kwaliteit van je foto goed genoeg is voor het formaat buitenschilderij dat je bestelt. Buiten schilderijen kan je van mini tot maxi bestellen, maar het aantal pixels moet wel goed zitten voor een scherp resultaat. Een kwalitatieve speler zal daar echter zelf een controle op uitvoeren. 

Buitenschilderijen hebben een lange levensduur

In zowat elke tuin of op elk terras kan een buitenschilderij tot zijn recht komen. Er zijn verschillende montagemogelijkheden en frames, waardoor je nog wat extra cachet aan je buitenschilderij kunt geven als je dat wil. Ben je op zoek naar een blikvanger in de tuin, dan valt een buitenschilderij zeker te overwegen. Buitenschilderijen vormen een verstandige aankoop op het vlak van prijs-kwaliteit en je kunt er jarenlang van genieten.