Je bent misschien geen monnik of yogi, maar dat wil niet zeggen dat je geen baat kunt hebben bij meditatie. In feite zijn er verschillende redenen om te mediteren – en het is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit om ermee te beginnen. Hier zijn vijf van de meest dwingende redenen om van deze praktijk een dagelijkse gewoonte te maken

De voordelen van meditatie

1) Van meditatie is bewezen dat het geluk verhoogt en angst vermindert.

2) Het verhoogt de concentratie en verbetert de productiviteit op het werk.

3) Het helpt stress-gerelateerde pijn te verlichten, zoals hoofdpijn, rugpijn, migraine, artritispijn

4) Regelmatig mindfulness beoefenen traint je hersenen om met minder moeite bij de les te blijven

5) Van mediteren is in studies aangetoond dat het mensen helpt langer te leven door ontstekingen in het lichaam te verminderen.

Try it out!

Het onderzoek is duidelijk – meditatie heeft vele voordelen, waaronder vermindering van stress en angst , verhoging van geluk, verbetering van de slaapkwaliteit , oppeppen van zelf-compassie . De beoefening helpt mensen ook zich minder eenzaam en geïsoleerd te voelen gedurende de dag. Er zijn veel verschillende soorten meditatie die je kunt proberen. Een veel gebruikte methode is op mindfulness gebaseerde stressreductie (MBSR). MBSR richt zich op aanvaarding, wat betekent dat je eenvoudig observeert wat zich voordoet zonder het of jezelf te veroordelen omdat je deze ervaringen hebt.