Een colbert is een net item die je outfit helemaal af kan maken en wordt meestal door mannen gedragen. Een colbert is vergelijkbaar met een blazer, deze twee worden regelmatig door elkaar gehaald. Een blazer is een informeler model en komt oorspronkelijk uit de sportwereld. Daarnaast wordt een blazer zonder bijpassende pantalon verkocht. Een colbert is vaak onderdeel van een pak en wordt dus met bijpassende pantalon verkocht. Dat maakt de colbert formeler, je kunt een colbert ook makkelijk op een chino of jeans dragen. 

Hoe moet een colbert zitten?

Een colbert voor heren heeft niet echt speciale regels hoe het moet zitten. Het is voornamelijk belangrijk dat het colbert goed aansluit op het lichaam. Het mag namelijk niet langs het lichaam flodderen. De mouwen en broekspijpen moeten ook een goede lengte hebben; deze mogen niet te lang, maar ook niet te kort zijn. Het is belangrijk dat het colbert net over de billen komt en de pantalon moet op de taille aansluiten. 

Wat is een goed colbert?

Een goed colbert is met name een colbert die jou draagcomfort biedt. Het moet lekker zitten en je moet je er vrij in kunnen bewegen. Het is ook belangrijk dat je een colbert kiest die van een fijne stof gemaakt is, zoals katoen of merinowol. Deze stoffen laten je lichaam ademen, zo krijg jij geen lichamelijke ongemakken. Synthetische stoffen kun je het beste laten voor wat het is, deze stof ademt niet en zeker met een colbert kan dat onaangenaam aanvoelen. 

Wat doe je aan onder een colbert?

Vind je het lastig om te bedenken wat je onder een colbert aan moet trekken? Probeer eens een gilet onder je colbert te dragen. Dit zien we de laatste tijd vaker terugkomen in het mode beeld en geeft de outfit een stoere look. Het leukste is als dit gilet een andere kleur heeft dan het colbert. Zo kun je spelen met kleuren en soms krijg je echt verrassende combinaties. 

Wat als je geen colbert aan wil?

Het kan zijn dat een colbert echt niks voor jou is. Een heren vest is dan wellicht een optie voor jou. Dit is natuurlijk lastiger te dragen als je netjes voor de dag moet komen, maar er zijn gelukkig een hoop mooie, nette vesten. Als jij je hier beter in voelt, is dat natuurlijk een grote win. Kleding moet lekker zitten, dan straal je dat ook uit. Als jij je niet lekker voelt in bepaalde kleding, voel je je onzeker en ongelukkig. Dit moet je ten alle tijden voorkomen, dus kies voor het item waar je blij van wordt!